Dins de la Fira de l'oli de Reus, aquest dissabte s'ha celebrat, al local de la Cambra, una jornada de recuperació i conservació de varietats locals d'olivera. Alguns professors de l'escola hi hem estat presents.
Després de les presentacions de la jornada, Antònia Ninot ens ha presentat el treball sistemàtic que l'IRTA està fent en aquest sentit a les seves instal·lacions de Mas Bové.
Seguidament, tres joves pagesos de diverses comarques, Sergi Càmara, Abel Aguadé i Miquel Vallès, ens han explicat la valerosa aposta que han fet per cultivar i fer oli amb varietats que han estat a punt d'extinció. Concretament, ells ens han parlat dels seus projectes amb les varietats Corbella, Verdal Manresa, Menya, Vera i Palomar.
Per acabar, hem pogut provar els olis fets amb aquestes varietats, en un tast dirigit per l'Eduard Salvat.
Una jornada molt enriquidora, on hem après un munt de coses i amb una documentació completa i de qualitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada