Pàgines del Blog

dilluns, 18 de gener del 2016

Pràctica d'aplicació de fitosanitaris

El divendres, amb un bon mestral que ens feia companyia, els alumnes de segon del cicle de grau mig d'Olis i vins i els de segon de grau superior de Vitivinicultura van realitzar, a la finca de l'institut, una jornada sobre maquinaria d'aplicació de fitosanitaris.
En aquesta jornada, aprofitant que teníem un atomitzador, es realitzaren dues pràctiques:
- Reconeixement i autorevisió dels diferents elements d'un atomitzador.
- Cal·libració de la màquina per a poder fer un bon tractament fitosanitari.

En al pràctica de reconeixement i autorevisió dels diferents elements de l'atomitzador, en Marc, propietari del polvoritzador, va explicar als alumnes els diferents elements que consta la màquina i el funcionament de cadascun d'ells. A mesura que ho anava explicant, feia la comprovació i manteniment necessaris per a poder passar la revisió de maquines d'aplicació de fitosanitaris Roma.

Seguidament vam començar la cal·libració de l'atomitzador. Vam mesurar els cabal dels broquets al sector dret i al sector esquerre per comprovar que la màquina tirava la mateixa quantitat d'aigua per cada costat.
També es va comprovar si hi havia diferència entre el broquet de l'inici i de l'extrem de cada sector.

Un cop comprovat que no hi havia diferències entre sectors i molt poca entre l'inici i l'extrem de cada sector, vam observar els cabals dels broquets a pressió de treball de 6, 9 i 12 bars. A partir d'aquestes dades vam poder realitzar una recta que relacionava la pressió amb el cabal de l'atomitzador.
Seguidament vam mesurar l'amplada de treball i la velocitat real del tractor quan va amb primera llarga i a 1800 revolucions, que es la velocitat de treball que sol portar el Marc, quan fa els tractaments fitosanitaris.

Amb totes aquestes dades vam pujar a l'aula, a la finca feia molta fred. Un cop a l'aula i seguint  les indicacions del Marc, vam calcular el volum de producte i el volum de brou necessari per a realitzar un tractament amb Clorpirifos 48% en les condicions anteriors i treballant una pressió de 9 bars.

També vam poder comprovar com variava el volum del brou gastat al variar la velocitat del tractor, el tipus de broquet i la pressió de treball.
Esperem que hagi estat una activitat interessant i formativa per els alumnes. I per últim agrair al Marc Tost la seva implicació en aquesta i tantes altre activitats de l'escola que li agraïm des d'aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada