dimecres, 21 de novembre de 2012

Congrés de viticultura heroica de muntanya


L’Escola d’Enologia de INS. Priorat va estar present al Congrés de Viticultura heroica de Muntanya que es va celebrar a Lió (França) a través del seu professor Toni Alcover.


El congrés va ser organitzat per CERVIM, entitat que agrupa a totes les regions vitivinícoles del món que es caracteritzen per una viticultura  dificultosa per la orografia del terreny (han de tenir més d’un 25% de desnivell mig), i estar plantada en fortes pendents (Costers).

En aquestes regions, el conreu de la vinya ha de ser motor econòmic precursor del manteniment demogràfic d’aquestes àrees. En tota Espanya només Ribera Sacra a Galicia i la DOQ Priorat compleixen aquets requisits.  

La primera jornada va en trobar aplicacions pràctiques de noves tecnologies per facilitar el treball de la vinya. La segona va ser una visita a la regió de Côtes de Rhone on vam veure les seves problemàtiques.

La tercera jornada va ser per a trobar solucions polítiques per ajudar a aquestes zones a mantenir-se, i preservar l’entorn natural com si els viticultors fossin els jardiners dels nostres recursos naturals.

Cap comentari: