dilluns, 24 de desembre del 2012

Visita a la destil·leria Brisfere

Per acabar bé l'any, els professors i alumnes de l'escola, vam anar a Marçà, a visitar BRISFERE, l'única destil·leria del Priorat. La destil·leria és propietat dels matrimonis René Barbier i Isabelle i de Philippe i Brigitte. Per alguns va ser la celebració de les bones notes acabades de repartir, per altres l'ocasió per oblidar-les.
Ens van atendre Philippe, autèntica ànima i tècnic de la destil·leria, la seva dona Brigitte i Sven, que col·labora amb ells.
El producte de la destil·leria "La quinta essència dels llops" s'obté de la destil·lació de les brises d'alguns dels més selectes vins del Priorat i el Montsant, que després Philippe barreja amb sàvia habilitat. 
La destil·leria representa la redescuberta d'una cultura antiga i el tancament del cercle de la vinya. Afegeig una nova possibilitat a les sobretaules, amb un producte d'alta qualitat, fet aquí i amb una gran acceptació a Europa.
Per donar prestigi comercial als destil·lats de vi, que a Catalunya , a diferència d'altres zones del món no té nom propi, proposa utilitzar el nom de "Aiguavida". Ens hi adherim.