dimecres, 20 de novembre del 2013

Premsat del raïm pansat

Aquest matí s’ha triat el raïm pansat que havíem posat a assecar. Tot i el fred d’aquest matí, ja a primera hora, els alumnes de segon de grau mig, en alguns moments ajudats per alguns alumnes de primer, s’han posat a la feina.

Prèviament, degut a les fortes pluges s’havia desplaçat de la seva situació inicial i portat a cobert, els 234 litres de pluja caiguts a Falset aquests dies van obligar a fer-ho. 

Per a evitar que la humitat hagués pogut provocar algun problema de fongs, s’ha decidit premsar avui mateix, sense deixar que es fes una pansificació llarga. 

Així doncs, aquest matí s’ha triat raïm a raïm, sovint gra a gra, tot el raïm que teníem sobre palla, i s’ha procedit al seu premsat cosa que, degut a la poca quantitat de raïm a processar, s’ha fet amb rapa i tot. 

El premsat, l’han fet els alumnes de segon de superior, que avui a tercera hora eren els que tenien vinificació.

El most, amb un grau probable de 17,4 ºVol., ha sortit mandrós de la premsa i un cop recollit, s’ha posat a vinificar amb els seus propis llevats naturals. 

D’aquest most en farem un vi de pansa, és a dir, un vi dolç natural.