dijous, 3 d’abril del 2014

La fira de cooperatives de Falset es consolida

La Fundació Castell del Vi organitza la segona edició de la Fira de les Cooperatives del vi del Priorat que tindrà lloc dissabte 19 d’abril amb més cellers participants. En aquesta nova edició, es comptarà amb la participació de 9 cooperatives de la comarca. Una de les novetats de la segona edició de la Fira de les Cooperatives del Priorat és la participació d’un celler de fora de la comarca com a convidat. La idea de la Fundació del Castell del Vi és convidar cada any una cooperativa catalana a participar en aquesta cita per poder intercanviar coneixements i experiències. En aquesta edició, s’ha considerat oportú fer la invitació a la Cooperativa de Gandesa de la DO Terra Alta, que ha marcat també el desenvolupament vitivinícola de la comarca veïna. 
Imatge de la fira 2013
Celebrem la consolidació d'aquesta fira, així com el seu creixement, ni que sigui escàs. Ha estat una bona idea convidar una cooperativa d'una comarca veïna, però se'ns acut que les comarques veïnes podrien ser sempre convidades.
Durant la jornada, els cellers cooperatius presentaran les novetats i s’impartiran tastos de vi i oli. També hi ha prevista una jornada de blocaires per difondre l’activitat de la jornada a través de les xarxes socials i una sessió de tarda dedicada a l’Associació Prioritat, que posarà en valor el paper del cooperativisme a la comarca a més d’assenyalar en quin moment es troba la candidatura del Priorat a Patrimoni de la Humanitat i el paper que ha tingut el cooperativisme agrari per al seu plantejament. 
Una característica d'aquest any, és la coincidència de la data en plena setmana santa, quan els establiments turístics i de restauració ja solen ser plens i, per tant, sembla que no es beneficiaran de l'activitat, al menys en la mateixa mesura que ho farien un altre cap de setmana qualsevol. L'experiència ens dirà si aquesta coincidència és o no positiva. 
Vegeu programa a l'agenda.