dilluns, 22 de setembre del 2014

Tast de Champagne

Dissabte vam ser a un tast excepcional, el TastaSport ha fet un parèntesi en la presentació de DO's per a fer un tast de Champagnes. Els que no seguiu habitualment el blog us preguntareu, potser, a sant de que una presentació de Champagne francés a la capital del Priorat, és més, com és possible fer un tast a 5 € de vins amb una mitja de preu de 70 € l'ampolla. La cosa encara es fa més increïble si us diem que qui va presentar el tast és el més gran coneixedor de Champagne Territori i producte de Catalunya, que és ni més ni menys que Jordi Melendo.
Tot té una explicació, una és que l'Hostal Sport és ja un referent dins del món del vi i això pesa. La raó principal, però, és el fet que per fer la Guia Melendo del Champagne, el tast de les quasi quatrecentes mostres de Champagne es van fer a l'Hostal Sport. Tant en Jordi, com tots els membres del jurat van quedar tant encantats de l'acollida que el tast, que ja es va prometre una presentació de la guia a Falset. Val a dir que la presentació de la guia es va transformar en una presentació de la regió de Champagne i del producte que s'hi fa i un magnífic tast. De la guia, en Jordi Melendo quasi no en va parlar.
En quan a la sessió, val a dir que la sala Montsant era plena de gom a gom i que es van haver d'habilitar taules al lateral. Jordi Melendo, després d'explicar la Champage com a terroir, sempre amb nombroses anècdotes, va començar el tast. L'ordre va ser:
Moet Chandon Imperial
Drappier Carte d'or
Jaquesson Cuvé 737
Drappier millesime exception 2008
i dos rosats per acabar:
Henry Abellé Burt Rosé
Louis Roederer Roser 2008 
Cal felicitar a la Marta Domènech i el seu equip per regalar-nos aquesta tarda tan excepcional i a en Jordi Melendo per portar-nos aquestes ampolles exquisides. Tot plegat una sessió que ens quedarà gratament al record.