dimecres, 18 de febrer del 2015

Visita a Logístic vins

També aquest, els alumnes de primer de grau mig i segon de superior, els que fan logística, han realitzat, acompanyats del professor corresponent, en Gerard Codina, una visita a les instal·lacions de Logístic Vins a Falset.


Logístic Vins és  fruit de la unió de 6 cellers que van unir els seus esforços per compartir la seva logística de forma comuna a través d'una empresa coparticipada. Aquesta unió els ha permès reduir els costos logístics entre un 30 i un 40 % en la majoria dels casos.

Logístic Vins, dóna servei també a una altra sèrie de cellers, que es beneficien, també de la iniciativa. 
La visita va començar amb una explicació de l'Eduard Chicharro, sobre tota la documentació (la ditxosa documentació) que comporta tot enviament, molt especialment les exportacions fora de la UE. També ens va parlar de les característiques que suposa el magatzenament i transport d'un producte tant delicat com és el vi.
Seguidament, ens va mostrar les instal·lacions del magatzem, començant pel nou carretó (ni hi era l'any passat). També ens va mostrar el funcionament del robot retractilador i les característiques de les diferents prestatgeries de que disposen.