dimarts, 20 d’octubre del 2015

Final de verema

Ahir, com ja era previst, vam collir el carinyena de la finca alta, l'últim raïm que ens quedava per collir. 

En realitat, han quedat alguns raíms solts, que ens van semblar verds al moment de la collita així com els inevitables gatolls. Si el temps acompanya i maduren adequadament, és possible que es veremin posteriorment per a fer-ne un dolç pansat natural. El temps dirà.

Com que érem molta colla i hi havia poc raïm per collir, vam esperar a mig matí per anar a la finca. Com sempre aquest any, mentre uns collien, altres preparaven el celler.

Així, collir i derrapar el raïm va ser un vist i no vist. Verema doncs acabada... Acabada? No!   :-)  Queda una de les actinitats més importants de la verema: L'esmorzar! 

A partir de demà ja les classes es regiran per l'horari, tret de dies en que necessitats del celler obliguin a premsar vins, posar-los en botes, envasar-los, etiquetar-los... La majoria d'aquestes feines, però, es realitzaran dins els horaris de l'assignatura de vinificacions. Us ho anirem explicant.

Serà aquest divendres i prometem omplir el blog de fotos per donar-vos força enveja.