dimecres, 16 de desembre del 2015

Etiquetatge

Com sabeu, alguns vins de molta alta gama s'etiqueten a mà. Com els nostres. Aquests dies, de cara al Nadal, estem traient alguns dels vins que reposen a les nostres gàbies, i els etiquetem.

Per etiquetar les ampolles, un cop es treuen de la gàbia, cal netejar-les una per una de la pols que han acumulat durant el temps de repòs. Per altra part, a la contra etiqueta s'indica el tipus de vi i l'anyada. 

Amb cura de que quedi ben alineada es posa l'etiqueta i es va estirant de dins cap a fora de manera que no quedin arrugues. 

El mateix amb la contra etiqueta, que en aquest cas és més fàcil ja que la contra és de mida més petita.

Finalment, es posa la càpsula i s'hi fa una passada per la màquina que ens la deixarà ben arrapada al vidre.

Una part es destinarà a als lots de Nadal, un privilegi del professorat de l'INS Priorat i dels alumnes d'enologia. La resta les encaixarem de sis en sis.