dilluns, 28 de desembre del 2015

Visita a La Conreria d'Scala Dei

L'últim dia de classe de l'any, sempre és un dia difícil. Ja han passat els darrers exàmens abans de vacances i, per tant, és difícil motivar els alumnes a l'aula. Alguns alumnes d'altres comarques avancen un o dos dies la tornada a casa. 

Per esmorteir aquest efecte final d'any, ja és costum aprofitar aquest dia per fer alguna visita, tot i que són mals dies per visitar cellers. Cal dir, que aquestes visites es justifiquen elles soles pel seu interès pedagògic, simplement en dies com aquests queden ben posades.
Dimarts passat vam visitar el celler La Conreria d'Scala Dei. Ens va atendre un antic alumne de l'escola, en Jordi Vidal, actual enòleg i copropietari del celler.

La visita, per sí ja era prou interessant, es tracta d'un celler ben pensat i ben fet, pràctic per treballar. Per cert, es tracta, amb diferència, del celler de la DOQ Priorat que elabora una proporció més alta de vi blanc. Però el que va fer més interessant la visita, va ser la disponibilitat absoluta que va mostrar en tot moment en Jordi per la visita. 

Conscient que els alumnes de primer curs que no provenen d'aquest món, encara no dominen tot el procés d'elaboració del vi, en Jordi el va anar explicant, des de la vinya, fins l'envasat.

Per fer més amena i més pedagògica la visita, els alumnes van tenir l'oportunitat de provar vins en diferents fases del seu procés, vins acabats de fermentar que encara són a la tina, els mateixos vins, de l'any anterior que són envellint a la bota i els mateixos vins, més vells encara, ja acabats després del seu envelliment a l'ampolla.

El temps se'ns va passar volant. Vam haver de tallar visita a La Conreria, ja que teniem que anar a esmorzar i posteriorment anar a visitar la Cartoixa d'Escaladei. Doncs ens vam quedar sense esmorzar, i tot i així, vam fer una mica tard a la visita de la Cartoixa. Però aquesta, ja us l'explicarem un altra dia.