dimecres, 15 de febrer del 2017

Jornada de l'oli verge a l'Escola

Avui s'ha realitzat una jornada de difusió de l'oli de qualitat a l'Institut Priorat.

La jornada l'ha realitzat tots els cursos d'enologia que hem dividit previament en dos grups.

El desenvolupament de la jornada el podríem dividir en tres parts.

Una primera part, on s'ha realitzat  una introducció a  oli d’oliva verge extra amb D.O.P Siurana, molt més que oli!. S'ha definit la zona de producció, varietats admeses i els requeriments de qualitat necessaris per a poder obtenir el distintiu de producte de qualitat protegida. Aquesta primera part ha esta a càrrec Montserrat Gelonch tècnica de la dop Siurana i organitzadora de la jornada.

En la segona part de la jornada ha estat a càrrec Àngels Calvo, cap del Panell Oficial d’Olis Verges de Catalunya i s'ha parlat del tipus d’oli al mercat : categories i qualitats. Així com una breu introducció del mètode d'extracció de cada tipus d'oli.

La tercera part de la jornada ha començat amb una introducció a l'anàlisi sensorial dels olis, a càrrec Àngels Calvo,  i seguidament l'Àngels ha dirigit un tast dels diferents olis que podem trobar en un lineal de supermercat i els hem pogut comparar amb un oli de qualitat emparat sota la denominació D.O.P Siurana.

La sessió ha estat molt dinàmica i ha aixecat un gran interès entre els alumnes assistents. Molts dels alumnes era el primer cop que tastaven oli. 

Agraïm des d'aquest bloc la bona predisposició de la D.O.P Siurana i del panell de tast per la realització d'aquesta jornada i esperem seguint col·laborant amb ells més endavant. 

1 comentari:

regalosconpersonalizado.blogspot.com ha dit...

FABRICANTES DE ARTICULOS DE REGALO PERSONALIZADOS CON TU FOTO
Os dejo un link de productos de regalo personalizados con tu foto/logo para cualquier clase de evento como artículos de publicidad(llaveros,pins,bolis,imanes...) productos religiosos - cofrades( medallas, cordones, rosarios,...) o regalos para tus invitados (bodas, comuniones, bautizos..) Disculpe molestias.
www.regalosconpersonalizado.blogspot.com
www.articuloscofrades.blogspot.com