dimecres, 5 de desembre del 2012

Màquines de collita

Avui dimecres 5 de desembre, els alumnes de l’escola d’enologia del Institut Priorat, han realitzat una sortida, per observar  diferents sistemes de collita de l’oliva de forma mecànica.
A primera ens hem desplaçat fins a Mora d’Ebre per observar la collita d’oliva amb una màquina veremadora amb 24 barres vibradores que provoquen la caiguda de l’oliva. Aquesta oliva es recollida en 67 cistelles a cada costat que la transporten fins  a dos toves de recepció. Previ a aquesta recepció dos ventilador eliminen la fulla que les bandes vibradores poguessin fer caure.
Aquestes tolves amb un volum aproximat de 2500 litres, un cop plenes són buidades a un remolc de camió que serà l’encarregat de portar l’oliva fins el molí.


Seguidament ens hem acostat al municipi de Tivissa per observar la collita d’oliva amb una pinça vibradora. Aquesta pinça vibradora, unida al tractor, sacseja l’arbre facilitant la caiguda de l’oliva. 
El tractor a més, porta un paraigües que envolta l’arbre facilitant la recollida de l’oliva caiguda per vibració . Aquesta oliva es emmagatzemada en un caixó d’aproximadament 600l a sota del paraigües, caixó que s’eleva, per abocar directament al remolc.

L’escola agraeix la col·laboració dels alumnes Abel Maijó i Vicens Borràs per haver-nos donat la possibilitat de realitzar aquesta sortida.