dilluns, 21 de gener del 2013

Jornada tècnica del reg a la vinya a Raimat

Els alumnes de segon del cicle de grau superior de vitivinicultura, acompanyats del professor Ferran Piferrer, van assistir a la jornada tècnica sobre les diferents estratègies de reg en la vinya, que es va realitzar el dijous 17 de gener a la bodega Raimat.
Al matí els ponents van explicar perquè, pot ser interessant regar la vinya. Seguidament van donar a conèixer diferents estudis que intentaven relacionar la fisiologia de la planta amb les necessitat de reg.
Es va presentar un estudi que intentava analitzar quines eren les necessitats de reg, en cada un dels períodes fenològics de la vinya. Es va senyalar que, a l’hora de regar, qiuns eren períodes fenològics amb més interès, en cconcret en les varietats negres és el que va entre el el verol i la maduració.
La tarda va començar amb una presentació sobre l’ús de la teledetecció com a eina per a la programació del reg en la vinya. 
La jornada va finalitzar amb dues experiències, on es presentaven resultats (químics i sensorials), sobre l’efecte de diferents estratègies de reg en l’elaboració del vi.