dijous, 24 de gener del 2013

Visita formativa a VITEC

Avui, dijous 24 de gener els alumnes de primer de grau superior de vitivinicultura han anat a visitar el parc tecnològic del vi (Vitec).
Coincidint amb el final de les classes teòriques sobre fotosíntesi, la visitat s’ha realitzat per a tenir la possibilitat de conèixer els diferents aparells, utilitzats en investigació, per a mesurar l’activitat fotosintètica de la vinya.
En el Vitec ens han mostrat aparells de mesura indirecta de l’activitat de la vinya a partir del de llum que absorbeix el seu fullatge, la conductància estomàtica o la pressió d’aigua de la fulla.
Finalment hem pogut observar un aparell que mesura directament la quantitat de fotosíntesi que està realitzant la planta en un moment donat. Aquest aparell mesura la capacitat fotosintètica de la planta a través de la quantitat d’anhídrid carbònic absorbit i de la quantitat de vapor d’aigua expulsat.
Donat que per les dates no disposàvem de fulles de vinya vives, em vist el funcionament dels aparells fent mesures amb fulles d’heura.
Des d’aquest bloc volem agrair al Vitec la seva col·laboració i especialment als seus tècnics, Miguel Tijerina i David Velado, per les seves explicacions i per el temps que ens han dedicat. Moltes gràcies.