diumenge, 3 de març del 2013

Per què li'n diem enoturisme quan en volem dir emocions?

Ahir dissabte, al magnífic saló de les voltes de l'Hostal Sport de Falset, vam ser presents a la conferència que amb aquest nom tant suggeridor va donar Alicia Estrada, una experta professional de l'enoturisme i activa blogger amb la pàgina http://www.vinoturismo.blogspot.com/ 

Si el títol era suggeridor, la conferència no va pas decebre, molt al contrari, va captivar l'atenció dels oients del primer moment fins al final. Fent un resum excessivament esquemàtic, direm que l'Alícia va voler mentalitzar als presents sobre la gran diferència que hi ha entre el visitant tècnic, que vol informació sobre els aspectes tècnics de cura de la vinya i elaboració del vi i el visitant cultural, que vol curiositats, però sobre tot, vol històries que els expliquin les vivències, els anhels, les il·lusions i els grans objectius dels amfitrions. Normalment, per "defecte professional", s'atén millor al visitant tècnic que al turista cultural. Amb alguns exemples va il·lustrar perfectament tots aquests conceptes.

Alicia Estrada acaba de publicar el llibre “Los 100 mejores vinos por menos de 10 euros” publicat per Planeta. Llibre del que només en va parlar de passada. Acabada la conferència, els assistents vam poder tastar, per gentilesa dels el·laboradors, alguns dels vins de les denominacions de la comarca inclosos en el llibre, en concret:
D.O. MONTSANT
Castell de les Pinyeres. El Masroig
Ètim Negre Verema tardana. Coop. Falset Marçà
Lasendal. Celler de Capçanes
Roigenc. Capafons-Ossó
D.O. Q. PRIORAT
GR-174. Casa Gran del Siurana
Elios. Costers del Priorat
La organització per part de l'Hostal, amb la Marta Domènech de mestra de cerimònies va ser excel·lent. Agraïm a Ruth Troyano bologger de "Vi, moments, persones" que ens hagi cedit les fotografies de l'acte.