dimarts, 12 de març del 2013

Viatge al Piemont - Primera prèvia

De dilluns18 a dijous 21, als que cal afegir les nits de diumenge i de divendres de viatge en autocar, 18 alumnes de l'escola amb els professors Gerard Codina i Gerard Fonts, serem al Piemont Italià, per tal de conèixer el territori, les vinyes i la forma de treballar-les, els cellers i per provar els seus vins. Serà un viatge molt intens, que mirarem d'aprofitar al màxim.
 Ubicación de
El Piemont és una regió del nord d'Itàlia, de 25.400 km2 (Catalunya 31.900) i 4,5 millions d'habitants. Limita amb França, Suissa i les regions italianes de Vall d'Aosta, Lombardía, Emilia Romagna i Liguria. La capital és Torí amb 900.000 habitants.
El Piemont és una regió emimentment Alpina. El seu sostre el marquen el Monte Rosso, de 4638 m i el Cervino de 4482. La geografia de la regió és muntanyenca al nord i ondulada en bona part de la resta del territori. Només una quarta part del territori es pot considerar plana.
El Piemont és una de les regions més industrialitzades d'Itàlia, el cultiu de la vinya es realitza bàsicament a la zona ondulada de turons.

Els seus vins més coneguts són el Barolo, fet amb el raïm autòcton nebbiolo, el Barbaresco, de Langhe, prop d'Alba, el moscato i l'Spumante d'Asti així com el Barbera d'Alba, fet amb el raïm barbera. No podem oblidar el vermut (Martini i Cinzano són de Torí)
Les tres nits que passarem a Itàlia, dormirem a Alba, visitarem també la zona de Barolo i Torí.
Us fem dentetes? doncs demà una nova "entrega" i els dies de viatge "dietari"
Saber-ne més