diumenge, 5 de maig del 2013

Presentació del llibre Vinologue Priorat

Dissabte matí, Alguns professors de l'escola vam assistir a la presentació de la guia enoturística Vinologue dedicada al Priorat, feta a la sala absis del Castell del Vi. Recordem que les guies Vinologue són guies en anglès que es venen a nivell mundial, bàsicament en països anglosaxons. Aquest fet, dóna especial importància a aquesta obra, ja que tenim algunes coses en català i castellà, però ens falten edicions en altres llengües per a donar a conèixer el país arreu del món. 

Les guies enoturístiques Vinologue trien la zona de la que en faran una edició, no només per la qualitat dels seus vins, que en el cas del Priorat és indiscutible, sinó bàsicament pel seu interès enoturístic, i aquí, el Priorat també ha estat triat pels seus autors. El Priorat és el 7è llibre de la col·lecció Vinologue que abasta tot el món com a territori de treball. Abans havien editat la guia de l'Empordà. El Priorat és la primera edició en que es publica el llibre en una altra llengua i, en aquest cas, l'altra llengua ha estat el català. El llibre Vinologue Priorat, ha estat escrit, com tots els de la col·lecció pel tàndem format per californià Miquel Hudin i l'empordanesa Èlia Varela.

La presentació va ser conduïda magistralment per Ruth Troyano, qui va fer una introducció de la col·lecció i del llibre i acte seguit va donar la paraula a l'Èlia, qui ens va explicar com van escriure el llibre i un munt d'anècdotes succeïdes en els seus mesos d'estada al Priorat.

A continuació La Ruth va fer gala de la seva professionalitat com a entrevistadora i va fer un seguit de preguntes als dos autors. Finalment, el professor de l'Escola Toni Alcover, en la seva qualitat de president de la DOQ Priorat, va cloure els parlaments amb una valoració del que significa l'enoturisme a la comarca i el que representa una obra com aquesta en la seva promoció exterior.

Val a dir, que just abans de començar l'acte es va oferir als assistents començar la degustació, cosa a la que, després d'uns dubtes inicials, es va acabar apuntant tothom. El tast, va seguir després dels parlaments. Una primícia que ens van avançar els autors del llibre és que es preparen per elaborar una guia del Montsant, donat que des del punt de vista enoturístic no té gaire sentit dividir la comarca en dues parts.