Dissabte i diumenge es van fer una sèrie de tastos de zona de la DO Montsant
Aquest acte es va fer per donar a conèixer al públic general els treballs que s'estan portant a terme a la DO Montsant per tal de dividir la DO en diferents subzones, de forma i manera que cadascuna d'elles reuneixi unes característiques homogènies i que en el seu conjunt recullin el conjunt de caràcters deguts a les diferències de microclima i sòl.
Aquest acte es va fer per donar a conèixer al públic general els treballs que s'estan portant a terme a la DO Montsant per tal de dividir la DO en diferents subzones, de forma i manera que cadascuna d'elles reuneixi unes característiques homogènies i que en el seu conjunt recullin el conjunt de caràcters deguts a les diferències de microclima i sòl.
Aquests treballs es van iniciar el 2008, i en un principi es van establir 9 subzones.
Aquests treballs són fruit de la col·laboració entre la DO i l'INCAVI, per tal de poder establir un vincle entre el vi i el territori, refermar-ne la seva identitat i desenvolupar-ne tot el seu potencial vinícola
Segons l'estudi actual, la DO Montsant es dividiria en 6 subzones que no coincideixen amb termes municipals, però que si féssim una aproximació vindrien a ser:
Falset
Marçà, Capçanes, Els Guiamets i La Serra d'Almos
Darmós, El Masroig i El Molar
La Figuera, Cabacés, La Bisbal de Falset i MargalefUlldemolins i Cornudella
El tast, consistia en provar vins similars de les 6 diferents zones, per comprovar els efectes d'aquest canvi de sòl, alçada i microclima.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada