dimarts, 25 de juny del 2013

Vi o turisme. Aquesta és la qüestió?

Poques vegades es canvia el títol anunciat d'una conferència a l'hora de començar-la, però més rar encara és fer un canvi tant subtil. Aquest va ser el cas de la conferència a la que vam assistir professors de l'Escola d'Enologia dissabte passat. El canvi, molt subtil, va estar en la posició de l'interrogant, que va passar de la primera a la segona frase, modificant-ne el sentit.
Dins l'interessantíssim cicle de conferències que organitza la Marta Domènech sobre enoturisme, dissabte li va tocar el torn a Manel Colmenero. 
Manel Colmenero és empresari, consultor i docent. S'autodefineix com a "eco-gastronòmada" i "turistòleg". Defensor de la sostenibilitat i el llarg termini i marcat pel màrqueting com a filosofia. Manel és comercial de la comercialització turística des de 1987. Recentment ha publicat el llibre "Rutas del vino. Bodegas de España para visitar".
A part d'una conferència dinàmica i original, Manel Colmenero ens va delectar amb un joc: 
"Un país de vi", on cada participant havia d'endevinar la denominació d'origen del vi que li havia tocat. Val a dir que el joc era força difícil i que si els participants haguessin actuat a l'atzar, per probabilitats se'n haguessin endevinat tants o més.
El joc va comptar amb la col·laboració de Amb la col·laboració dels cellers Barbarà Forès (DO Terra Alta), Mas d’en Gil (DOQ Priorat)/ Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre)/ Abadal (DO Pla de Bages)/ Cellers Avgvstvs (DO Penedès)/ Alta Alella (DO Alella). 
Ara que s'ha acabat el primer cicle d'aquestes conferències, volem felicitar una vegada més a la Marta Domènech, perfecta amfitriona, per la qualitat i l'interès de les conferències presentades. Felicitar-la per l'èxit de públic, tot i que lamentem que tant de públic objectiu s'hagi deixat l'oportunitat de sentir-les. Es que mai serem capaços de valorar allò què és gratuït? 
T'encoratgem, Marta, a que continuïs el proper curs amb noves conferències i que malgrat t'hagis posat el llistó tant alt, siguis capaç de mantenir-ne el nivell i tornem a compartir noves xerrades al saló de les voltes de l'Hostal Sport.