diumenge, 6 d’octubre del 2013

Enoturisme i vins de Somontano

Ahir dissabte vam ser a la presentació que Raquel Latre va fer de la Ruta del Somontano i dels vins del la mateixa denominació. Amb la sala Montsant plena de gom a gom, la representant del consell regulador de la DO Somontano va arrencar amb una breu exposició de les qualitats turístiques de la seva denominació, encapçalades per Alquézar i la Sierra de Guara. Seguidament, ja es va passar al tast. 
Vam començar per un gewüztraminer jove de Viñas del Vero. Si durant la presentació enoturística, la conferenciant va estar amena, només començar el tast ja es va posar el públic a la butxaca amb la seva simpatia i desimboltura. Val a dir que el públic va col·laborar-hi en tot moment amb les seves intervencions i participació entusiasta.  Vam seguir amb el Marboré blanc de Bodega Pirineos, un cupatge envellit en fusta del que l'empresa no en dóna la composició, un vi complex i llarg.
Els negres van iniciar-se amb un vi varietal de Parraleta, una varietat autòctona del Somontano, de bodega Ballabriga. Aquesta varietat desprèn un aroma molt agradable, bastant complex, que decep una mica en boca, tot i la seva suavitat. Vam acabar la sessió amb un tast paral·lel d'un monovarietal Merlot d'Orbego i un monovarietal syrah de Enate. Si aquest últim el vam trobar molt rodó, el primer va ser posat a la venda per la bodega després de l'envelliment en bota i lògicament, li vam trobar a faltar un temps d'ampolla.
En acabar, no ens podíem creure que havíem passat dues hores allí. Una tarda interessant on vam aprendre força del potencial d'aquesta zona vinícola.
Ens repetim molt, però sempre, afortunadament, em d'acabar de la mateixa manera, i és felicitant a la Marta Domènech i el seu equip de l'Hotel Hostal Sport per la impecable organització i la perfecta disposició de la sala.
DO Somontano
Enodestino