dimecres, 6 de novembre del 2013

Joan Asens comença un cicle de dinars i tastos íntims al disset graus

I direu, i perquè aquesta notícia és a la pàgina principal i no només a l'agenda? Doncs perquè la seva presentació ens omple de goig:
"La meva vida gira entorn de la vinya i el vi, el meu pare em va introduir en aquest món com en un joc. Als 5 anys em va regalar una premsa i cada verema era un experiment. Vaig estudiar enologia a Falset en la que va ser la primera promoció de tècnics especialistes en viticultura i enologia de Catalunya. Després vaig continuar estudiant enginyeria tècnica en Indústries Agroalimentàries i vaig tornar al Priorat per exercir de professor d'enologia a la mateixa escola en la que vaig estudiar. Hi vaig estar 9 anys i després em vaig passar a l'empresa privada, concretament vaig treballar 17 anys al celler d'Álvaro Palacios a Gratallops.
L'any 2008 juntament amb tres viticultors del Masroig vam montar Orto Vins per donar viabilitat econòmica a les nostres vinyes heretades de les nostres famílies.
Així ara em trobareu treballant entre les vinyes i el celler (estem de lloguer a la cooperativa del Molar) i movent-me una mica per donar a conèixer els nostres vins ".
I sí, ens omple d'orgull que enòlegs del seu prestigi llueixin amb orgull haver estat alumnes i professors de la nostra escola. També és cert que ens van deixar el llistó molt alt, i que això ens suposa una gran responsabilitat. Però ens prenem el repte amb la il·lusió i la modèstia necessàries per mantenir ben alt el prestigi del centre.