dijous, 15 de maig de 2014

Jornades de cava a l'Escola

Dimarts els alumnes de grau superior i dimecres els alumnes de grau mig, van tenir la oportunitat de veure en la pràctica aspectes que havien pogut veure a classe de forma només teòrica.

L'Enric Vives, propietari i enòleg de Vives Ambròs, una vegada més, va venir per explicar-nos, entre moltes més coses, les principals diferències entre l'el·laboració d'un vi base cava i un vi blanc, els secrets de la segona fermentació, així com tots els càlculs necessaris per a determinar les quantitats de les adicions necessàries per un tiratge adequat.

Després de la intensa sessió teòrica i d'esmorzar, els alumnes van poder veure amb el microscopi el portamostres preparat per poder comptar els llevats del peu de cup. Seguidament, vam calcular entre tots, la quantitat de peu de cup i sucre que calia afegir al vi base. Afegits i remenats, va arribar l'hora de omplir les ampolles, tapar-les, posar-los-hi la xapa i portar-les als pupitres on reposaran els propers dos anys.

Per altra part, vam prendre ampolles de les que teniem al pupitre per procedir-ne al desgorjat, operació, que feta manualment, com fem a l'Escola, sempre resulta ser la més espectacular i la que més agrada als alumnes. 

Un cop desgorjades les ampolles vam procedir a afegir-hi el licor d'expedició (per fer-ne un brut) i posar-hi el tap i el morrió.

Si voleu provar el cava (perdó, vi escumós) de l'Escola d'aquí a dos anys, podeu fer la reserva ara :)

Totes les fotos corresponen a la segona jornada.
Agraïm a l'Enric, la seva bona disposició a venir a fer aquesta demostració pràctica als nostres alumnes, amb tot el que suposa de transport de material i preparacions prèvies, màxim aquest any que degut a la quantitat d'alumnes, s'ha hagut de fer dues vegades.