diumenge, 25 de maig del 2014

La DO Penedès al Tastasport

El passat divendres alguns professors i alumnes vam assistir a la presentació de la DO Penedès a l'Hostal Sport. El salò Montsant es va omplir de gom a gom per a l'ocasió. A diferència de les presentacions anteriors, el representant de la DO, l'enòleg Pere Escudé no es va entretenir en una explicació de les característiques dels vins i territoris de la zona i va entrar directament al tast.

Val a dir que la presentació dels vins va trencar una mica motlles, ja que en lloc de presentar-nos el Penedès més conegut, va triar vins del que en un moment va denominar "nou Penedès". La segona sorpresa va ser la magnífica presentació que en va fer. En Pere Escudé va fer riure l'auditori, el va fer participar i en tot moment, sense perdre el rigor, va ser capaç de mantenir un alt grau d'interès del públic amb els seus comentaris.

Els vins tastats van ser: Nadal Xarel·lo 2013_ Nadal (blanc), Còsmic_ Parés Baltà (blanc), Gran CVlos dels Oms_Bodegas Ca'n Estella, Merlot/Pinot Noir Clàssic_ Albet i Noya (rosat), Argila Rosé Mas Bertran_Mas Bertran (escumós), Barthomeus Negre 2012_ Barthomeus (negre), Mas Codina Cabernet Sauvignon_ Mas Codina (negre)
Uns bons descobriments en una nit per recordar. Un altre 10 per la Marta Domènech i el seu equip.