dimecres, 18 de juny del 2014

L'Escola d'Estiu del Vi Català

Saludem des d'aquí aquesta iniciativa valenta i de gran qualitat. Sembla que això funciona i que aquest país, per fi, comença a prendre's la cultura del vi seriosament
L’Escola d’estiu del Vi Català neix amb el propòsit d’impartir coneixements específics i en profunditat dels vins que s’elaboren a Catalunya. Està pensada per als professionals de la venda i la restauració, i també per a potencials prescriptors de vins que treballin dins el mercat local. L’objectiu està basat a complementar, no pas substituir, les formacions regulars que a hores d’ara s’imparteixen, mitjançant l’afegit d’informació que aportin la història, la viticultura i l’elaboració de les principals varietats i territoris d’aquest país de vins.
La formació esdevindrà intensiva per un total de 40 hores, amb 20 hores de contingut teòric i 20 hores més de tastos pràctics que il·lustraran els temes tractats. Les classes s’impartiran al llarg de dues setmanes de 9.30 h a 14 h de dilluns a divendres.
Professors
La llista de professors es compon de professionals del sector, reconeguts per les seves trajectòries i que treballen a diversos cellers i projectes relacionats amb el vi català.
Josep Buján enòleg. Director  tècnic de Freixenet
Joan Asens Orto Vins
Joan Fabra Celler MartÍ Fabra
Joan Soler Enginyer tècnic agrícola
Manel Avinyó Enòleg i Enginyer Tècnic Agrícola
Jaume Àrboles Enòleg i Enginyer Tècnic Agrícola
Joan Rovira Enginyer Tècnic Agrícola I Enòleg
Gerard Escudé Enginyer Tècnic Agrícola
Carles Andreu Domingo viticultor
Coordinadors:
Jordi Alcover. Guia de Vins de Catalunya. Àrea Pedagògica.
Silvia Naranjo. Guia de Vins de Catalunya. Àrea de Tastos.
Miguel Figini. Grup Vintaix. Administració
Temari
Història del Vi Català 3 h Professors: Jordi Alcover 
· Dels inicis fins a 1850 · L’oïdi i la fil·loxera · De 1908 a 1965 · De 1965 a 1990 · De 1990 a 2014 Denominacions d’origen Varietats foranes i autòctones: definició activa Cupatges Actitud
Viticultura de les varietats 6 h Professors: Joan Asens, Joan Soler, Carles Andreu, Joan Rovira, Joan Fabra, Jaume Àrboles
Joan Asens: Garnatxa Blanca, Macabeu, Garnatxa ne- gra, Carinyena al Montsant i al Priora. Carles Andreu: Trepat, Parellada Joan Soler: Garnatxa Negra, Carinyena, Morenillo, Pi- capoll Blanc, Ull de llebre; Terra Alta, Costers del Segre, Bages Joan Rovira: Giró, Muscat, Sumoll, Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Ull de Llebre; Penedès, Cava, Tarragona Joan Fabra: Garnatxa Blanca, Garnatxa Roja, Carinye- na Blanca, Carinyena Roja, Garnatxa negra, Carinyena; Empordà Jaume Àrboles: Sumoll (Catalunya), Garnatxa negra, Garnatxa Blanca; Montsant 
Vinificacions de les varietats 6 h Professors: Joan Soler, Joan Rovira, Gerard Escudé, Jaume Àrboles, Josep Buján,  Manel Avinyó
Joan Soler: Picapoll blanc, Pansa Blanca, Garnatxa Blanca, Garnatxa negra/Carinyena Joan Rovira: Giró, Muscat, Sumoll per rosats i espu- mosos Gerard Escudé: Macabeu Jaume Àrboles: Sumoll per vi negre Josep Buján: Cava. Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Tre- pat, Monastrell, Malvasia Manel Avinyó: Vins Naturals 
Maridatges del vi català 3 h Professora: Silvia Naranjo
Una nova carta de vins 2 h Professor: Miguel Figini
Tastos il·lustratius dels temes teòrics 20 h Professors: Silvia Naranjo, Jordi Alcover i Miguel Figini
Més info: 609 364 126 o per mail a miguelfigni@vintaix.com
Preu: inicialment 750 €. Sembla que els patrocinadors garanteixen beca del 50% a tots els preinscrits (confirmeu amb l'organització)