dijous, 12 de juny del 2014

Embotellat

Dimarts i dimecres, mentre els companys dels primers esperonaven, els alumnes dels segons s'han dedicat a embotellar, feina que ha acabat avui dijous, ja que es deixen les ampolles 24 hores en vertical, per permetre que el suro s'expandeixi totalment, abans de posar-les horitzontals a les gàbies on reposaran un parell d'anys abans no s'etiquetin i es posin a la venda.

El vi que s'havia d'embotellar s'ha tret de les botes i s'ha barrejat en dues tines, una que es va embotellar dimarts i l'atra dimecres. De la tina, passa aper un filtres abans d'arribar a la màquina d'envasar. En el nostre cas es tracta d'un filtrat molt suau, 3 micres de malla, per tal de retenir només les partícules més grans.

Les ampolles s'omplen amb una envasadora semimanual, amb tecnologia de buit, es deixen reposar uns minuts per a que escorri el vi que hagi pogut quedar al coll i es tapen en una taponadora semiautomàtica, amb taps de suro d'una sola peça.

Seguidament es baixen les ampolles a la bodega per tal que vagin agafant la temperatura de 14 ºC, a la que es mantindran, com a mínim, els propers 24 mesos.

A la indústria enològica l'embotellat i el taponat són operacions considerades molt delicades, ja que com diuen els enòlegs: "no hi ha res a guanyar, però fàcilment es pot perdre molt" i és que un mal embotellat (higiene) o un mal taponat, poden tirar per terra tota la feina feta amb anterioritat.