dimecres, 23 de juliol del 2014

El CETT impartirà un curs de sommelier semipresencial

A partir del proper mes d'octubre, el Centre universitari internacional de formació en turisme, hoteleria i gastronomia CETT-UB impartirà el primer Curs de Sommelier semipresencial. Es tracta d'una proposta orientada als professionals de la restauració per adquirir, ampliar o actualitzar coneixements, amb un temari i durada flexibles. 
CETT-UB ha posat en marxa una nova oportunitat formativa que dóna resposta a la creixent rellevància professional del sommelier, un reconeixement que li ha valgut un augment de sortides professionals i que ha posat de manifest la necessitat de comptar amb estudis especialitzats en aquesta matèria. 
A qui va dirigit:

Professionals de l'àmbit de la restauració i/o professionals de sectors vinculats a l'àmbit de l'alimentació i les begudes. Tècnics en restauració. Diplomats o graduats en Turisme. Llicenciats, diplomats i/o graduats universitaris interessats en especializar-se en esta àrea. El curs augmentarà el coneixement en sumilleria dels participants: des dels orígens a l'elaboració i tecnologia de servei del vi. Els continguts han estat realitzats per professors de l'Escola d'Hoteleria CETT, com César Cánovas, millor sommelier del 2011 (premi atorgat per la Real Academia de la Gastronomía) i per professionals en actiu.
Objectius:
Formar a professionals en el coneixement de la viticultura i dels processos d'elaboració de vins tranquils, escumosos, generosos, dolços i licorosos.
Aprendre la metodologia de l’anàlisi sensorial i el seu vocabulari.
Conèixer i/o mantenir actualitzats els coneixements relacionats amb la tecnologia de servei i les noves tendències en el consum de vi.

Identificar les diferents DO protegides a Espanya i saber tipificar els seus vins.
Dissenyar, crear i gestionar l'oferta de begudes d’un establiment de restauració o de venda de vins tenint en compte les característiques de l’ establiment.
Entendre el concepte de maridatge per saber identificar les begudes que combinen amb les diferents ofertes gastronòmiques.
FLEXIBILITAT ACADÈMICA
L'estructura per mòduls del Curs de Sommelier semipresencial permet diferents nivells de seguiment i de certificació acadèmica. En cas de seguir i superar el curs en la seva totalitat (24 crèdits europeus), l'alumne obtindrà el 'Certificat d'Extensió Universitària del CETT-UB', l'únic títol propi reconegut per la Universitat de Barcelona. Amb l'obtenció del títol, l'alumne podrà accedir al segon any del Curs Superior de Sommelier presencial, que es realitza en les instal·lacions del CETT a Barcelona.
Per consultar tota la informació, el CETT estrena un nou web ecommerce per a la formació online i semipresencial: www.cett.cat/elearning  
Dates: 01/10/2014 a 29/05/2015
Idioma: Castellà
Preu: 2.655 € + taxes UB 388,60  €