dimarts, 16 de setembre del 2014

Alella on vas?

Diumenge a Alella, vam ser presents a la conferència que Pedro Ballesteros, master of wine, va donar amb el títol "On vas Alella?".
Val a dir que hi anàvem una mica equivocats. Hi anàvem amb un clar interès per recollir bones idees en el camp de la promoció i comercialització del vi. Pensàvem que anàvem a una conferència, tal com s'entén habitualment. Ens vam trobar, que l'acte, bàsicament era un tast, en el que cada un dels 8 cellers de la DO va posar un vi. A més, els vins van estar triats de dos en dos per fer-hi un maridatge amb una tapa.
Amb tot, en el breu parlament inicial, Pedro Ballesteros va ser capaç de dir, en un llenguatge, fins i tot divertit, algunes coses sucoses, bàsiques i clarificadores. Entre elles la millor definició de tipicitat que havíem sentit fins ara:
Tipicitat és que el teu vi s'identifiqui en un tast a cegues.
Una altra idea, cal un líder que triomfi per tirar dels demés. Això ho sabem prou al Priorat on encara no hem agraït prou a l'Àlvaro Palacios el seu èxit amb l'Ermita.
Un altra idea per als elaboradors: Has de fer el vi que t'agradi a tu.
Algunes més, ja més en línea del que ja coneixem.
En quan al tast maridatge, molts altibaixos. Vam provar coses interessants i coses francament millorables. Dues perles a destacar; L'Alta Alella Lanius 2003. Un vi base pansa blanca d'onze anys. Brutal (perdoneu l'expressió, però és la que toca). Una explosió untuosa a la boca. Un vi ple de vida i de sabor.
L'altre; El violeta d'Alella Vinícola solera 2003. La recuperació d'un vi dolç pel mètode de solera. Pocs anys per ser una autèntica solera, però ja un garnatxa negre fantàstic, balsàmic, amb tons de xocolata, profund i gens empallegós.
Desitgem als companys d'Alella que acabin les festes de la verema amb la millor fortuna.