divendres, 12 de desembre del 2014

Visita al Celler Cooperatiu de Capçanes

Ahir dijous els dos grups de primer curs (grau mig i grau superior), amb part del professorat, van visitar la Cooperativa de Capçanes. 

L'objectiu inicial era veure els equipaments i els procediments de recepció del raïm, que els dos grups han estudiat recentment. Aquests equipaments es van veure amb detall, però el nostre amfitrió, l'Àngel Teixidó, no es va limitar a l'encàrrec inicial i ens va obsequiar a una visita a totes les instal·lacions del celler, i no només això, sinó que al final ens va convidar a un tast molt especial. 

Vam tenir l'oportunitat de tastar quatre garnatxa de vinyes velles de quatre sols diferents, de més a menys alcalins vam provar garnatxa de panal, de licorella, d'argila i de calissa. Una experiència extraordinària comprovar com el terrer influeix, i de quina manera!, en uns vins de la mateixa varietat. 

Per acabar la festa vam provar una petita joia, el Pansal de Calàs, un vi dolç, gens empallegós que ens va deixar un gust de boca fantàstic, un bon final per una interessantíssima visita.

Gràcies a l'Àngel Teixidó per la seva amabilitat i generositat, com a l'Eva Garcia, ex-alumne que es va afegir al tast final i, en general a tot l'equip del Celler Cooperatiu de Capçanes.