dijous, 18 de desembre del 2014

Els sòls i les decisions en plantació de vinya

El dimarts 16 de desembre, els alumnes de segon de grau superior de vitivinicultura assistiren a la jornada: Els sòls i les decisions en plantació de vinya.
Aquesta jornada estava dividida en dues sessions. Una primera sessió teòrica que es va celebrar a VITEC i més tard una sessió pràctica que es va fer a la finca de l'Escola.

La sessió teòrica la realitzaren la Sra. Carme Herrero. Que parlar sobre la importància d'aquelles característiques que es mantenien de forma constant en el sòl i de la importància de tenir un mapa de sòls al territori.

Seguidament el Sr. Josep Valiente, comentar les principals característiques del sòl. Definir els paràmetres a estudiar del sòl i la gran importància de tenir en compte, la quantitat d'argiles i de matèria orgànica del sòl a l'hora de regar i adobar el sòl.

El tercer ponent fou el Sr. Xavier Rius. El Sr. Xavier Rius va comentar la importància de conèixer les característiques del teu sòl abans de fer una plantació i relacionar, les característiques del sòl amb la elecció del peu o portainjert.
Un cop acabada la part teòrica es va desplaçar tothom a la finca de l'Institut

La Sra. Carme Herrero fou l'encarregada de fer obrir una cata a la finca. A partir d'aquesta cata es va realitzar la interpretació del sòl.
El Sr. Josep Valiente va realitzar una pràctica, de mostreig del sòl, amb diferents tipus de barrines.