dissabte, 31 de gener del 2015

Cava i escumosos

Aquesta noticia no és novetat. Ja fa uns dies que ha aparegut l'últim número de la revista Art-e-sans, aquesta vegada dedicada als vins escumosos de casa nostra. Aquesta vegada, tot i el seu indubtable interès, no la podreu descarregar de la xarxa. I és que la revista creix i es consolida. En aquesta nova etapa, per llegir la revista caldrà comprar-ne un exemplar.
La Núria Valentí, que continúa el seu gran nivell de qualitat, ha visitat unes quantes caves, generalment petites, totes elles amb forta personalitat. Ens les explica i retrata l'aspecte més humà dels seus propietaris amb la seva prosa fluïda i propera, aparentment fàcil, però no, tots sabem el que això costa. 
Aquestes són les caves visitades: Mas Candí, Cava Maria Rigol Ordi, Muscàndia, Cava Castelo de Pedregosa, Cava Giró Ribot, Cava Perelada, Cava Àngela Marquès Rigol, Cal Feru, Juvé i Camps, Cava Jané Ventura, Cava Agustí Torelló Mata, Cava Llopart, Cava Bertha, Cava Suriol, Cava Carles Andreu, Cava Bolet, El Carriel dels Vilars, Clàssic Penedès Albet i Noya
No contenta amb això, en aquest número compta amb la col·laboració de dos dels grans, en el món del vi, en Joan Gómez Pallarès i en Ramon Francàs. Per cert, el primer ens parla del mètode ancestral. N'havieu sentit parlar? Doncs a casa nostra hi ha qui l'ha recuperat. 
El que no us sabem dir, és on la podreu trobar. Si voleu fullejar aquest interessant número, us haureu d'espavilar.