diumenge, 22 de febrer del 2015

La DO Alella tanca el TastaSport

Amb una presència molt nombrosa d'alumnes de l'Escola, dissabte a l'Hostal Sport es va cel·lebrar la última de les sessions de la sèrie 12 mesos 12 DO's. Va tancar la sèrie la DO Alella.

Per presentar la DO, va venir Clara Antúnez, qui va aprofitar al mateix temps, per presentar el llibre que acaba d'escriure en col·laboració amb en Lluís Tolosa "Guia d'enoturisme de la DO Alella" del que ja ens vam fer ressò el seu dia al blog de l'Escola.

Com ens té acostumats, la Clara va ser molt amena en la seva presentació. Després d'unes notes de presentació de la zona, es va començar el tast, cosa que la Clara aprofitava per parlar extensament de les bodegues productores i de les seves possibilitats enoturístiques, tot això condimentat amb un bon reguitzell d'anècdotes viscudes.

Es van tastar tres blancs de pansa blanca; dos joves, el Marquès d'Alella Pansa Blanca i el Marfil d'Alella Blanc i un passat per fusta, el Bouquet d'A Blanc.
Vam seguir amb dos escumosos, un d'ells un agradable brut, amb DO Alella, el Titiana, de Marquès d'Alella i un gran reserva, aquest sí emparat sota la DO Cava, l'Alta Alella Mirgin, realment un gran cava.

Per acabar un dolç molt especial, amb aromes de xocolata el Dolç Mataró, també d'Alta Alella, una bona perla per acabar el tast amb un bon gust de boca.
Així doncs, la sèrie 12 mesos, 12 DOs, s'ha acabat amb un balanç extraordinari. L'activitat però a l'Sport no s'atura. Un ocellet ens ha dit que dissabte 14 hi haurà un tast de vins dolços.