dimarts, 16 de juny del 2015

L'Escola d'Enologia Jaume Ciurana guanyadora del Premi Coneixement Montsant

La DO Montsant ha celebrat la nit de divendres la primera edició dels Premis Montsant, uns guardons que reconeixen la tasca i la trajectòria de viticultors, enòlegs i cellers de la denominació d’origen, així com la d’altres professionals i institucions vinculats al món del vi.
Els premis Montsant consten de vuit categories: Premi Vinya-Viticultor, Premi Elaboració Impecable, Premi a l’Esperit DO Montsant, Premi Nas Montsant, Premi Enoturisme, Premi Vinoteca, Premi Coneixement i Premi Comunicació.
Els guardonats de cada categoria han estat escollits per consens per un jurat integrat per membres del Consell Regulador de la DO Montsant i el director general d’INCAVI, Jordi Bort.
La primera edició dels Premis Montsant ha comptat amb la presència de Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura de la Generalitat, i l’actuació del grup In Crescendo, guanyador de la segona edició del concurs de corals Oh Happy Day, de TV-3. Tot, sota la direcció de Marcel Gorgori
L'Escola d'Enologia ha guanyat la primera edició d'aquest premis, ja que segons la pròpia DO Montsant:
L’Escola d’Enologia Jaume Ciurana de Falset forma professionals des de fa més de 30 anys, assumint un paper fonamental en el desenvolupament del sector vitivinícola de la nostra denominació d’origen i de la comarca del Priorat.
Sense l’Escola d’Enologia, sense els joves que hi han cursat i hi cursen estudis, a la història de qui som li faltaria un capítol i al futur de qui volem ser un pilar bàsic en el que recolzar-se. Molts són els cellers que han trobat i troben en professionals formats a l’escola treballadors capacitats per afrontar des de la viticultura fins a l’elaboració del vi. Cada any, al voltant de 25 alumnes completen la seva formació a l’Escola d’Enologia. D’aquests, el 80% s’incorpora a l’estructura d’empreses vitivinícoles, la majoria de les quals cellers de la comarca del Priorat. 
En nom de l'Escola va recollir el premi Montserrat Mateos, cap d'estudis de FP de l'INS Priorat
Els premiats en altres categories van ser:
Premi Vinya-Viticultor. JOSEP MIQUEL ESCODA INGLADA i MANUEL ANGUERA MONTSERRAT.
Premi a l’Elaboració Impecable. ÀNGEL TEIXIDÓ.
Premi a l’Esperit DO Montsant. MASROIG VI SOLIDARI.
Premi Nas Montsant. PILAR CAVERO.
Premi Enoturisme. COOPERATIVA FALSET MARÇÀ i BARONIA DEL MONTSANT.
Premi Vinoteca. VILA VINITECA.
Premi Comunicació. GUÍA PEÑÍN.