dimarts, 8 de setembre del 2015

L'Espai del vi català

Un nou espai per a la cultura del vi
Espai del Vi Català
L’Espai del Vi Català està pensat tant per als professionals de la venda i la restauració, com per als amants del vi. El nostre objectiu és impartir coneixements específics i en profunditat dels vins que s’elaboren a Catalunya per tal de crear tot un “exèrcit” de prescriptors del vi català.
Montaje-vino-01
Naixem amb la voluntat de complementar -i no pas substituir- les formacions regulars que a hores d’ara s’imparteixen al nostre país, afegint la informació que aporta la història, la viticultura i l’elaboració de les principals varietats i territoris d’aquest país de vins. Reflexionarem al voltant de l’actualitat del sector, i tastarem els vins que il·lustren els nostres continguts.
El Temari
Breu Història del Vi Català. De mitjans del segle XIX a avui en dia. 4 hores amb Miguel Figini, responsable de l’Espai del Vi Català.
Priorat: els últims 35 anys. El renaixement vist per un pioner i el futur vist per la nova generació. Garnatxes i Carinyenes en sòls de licorelles. 4 hores amb Rene Barbier (Clos Mogador) i Antoni Alcover (ex-president de la DOQ Priorat)
Garnatxes i Carinyenes de l’Empordà i de la Terra Alta. Viticultura, elaboracions de blancs, negres, rosats i dolços. Els territoris. 4 hores amb Joan Fabra (Celler Marti Fabra) i Jaume Martí (Agrícola Sant Josep).
Garnatxes i Carinyenas del Montsant. Viticultura, elaboracions de blancs, negres i rosats. El territori i la seva zonificació. 4 hores amb Joan Asens (Orto Vins) i Josep A. Llaquet (Vicepresident de l’Associació Catalana d’Enòlegs).
El món del Cava. La visió dels grans. La visió dels petits. Viticultura del Cava. Elaboracions. Les varietats clàssiques. Noves varietats propostes. El club dels 100 mesos. 4 hores amb Josep Bujan (Freixenet) i Manel Avinyó (Clos Lentiscus).
Blanques majoritàries: Macabeu i Xarel·lo. Viticultura, elaboracions i territoris. 4 hores amb Gerard Escudé (Celler el Moli Coll Baix i 10 Sentits) i Marcel Sabaté (Castellroig).
Varietats autòctones emergents. Trepat, Parellada, Montonega i Sumoll. Viticultura elaboracions i territoris. 4 hores amb Carles Andreu (Celler Carles Andreu) i Joan Rovira (Giró Ribot).
Varietats globalitzades: Cabernets, Merlot i Syrah. Autòctones en recuperació: Picapoll, Malvasia de Sitges, Mandó, Morenillo, Monastrell… 4 hores amb Carles Playà i Joan Soler (ambdós assessors de nombrosos projectes enològics a tot Catalunya).
Vins de Cooperatives. La seva importància socioeconòmica i el seu pes en el sector del vi català. La viticultura i les elaboracions. Canals de preus i productes de valor. 4 hores amb Xavier Pié (President de la DO Catalunya) i Ciriac Carbó (Cellers Domenys).
Noves tendències: Vins sense sulfits o mal anomenats naturals. Criances alternatives a la fusta: àmfores entre altres. 4 hores amb Josep Lluis Pérez (Mas Martinet Assessoraments) i Jaume Àrboles (10 Sentits).
Preu 390 € (fins a 450 € amb tots els tallers).