diumenge, 15 de novembre del 2015

Autenticitat al Sport

Novament, al Sport es va celebrar un tast que havia despertat molta expectativa. Es tractava d'un tast de tota la gama de caves de la casa Recaredo, incoent-hi el més alt de gama, el Turó d'en Mota, que amb els 100 € per ampolla és un dels més cars del país i el millor puntuat per Parker amb 96,5 punts.

L'expectativa per la qualitat dels vins era, doncs, alta. Entre els afeccionats, son de sobres coneguts els seus estàndards de qualitat, 30 mesos mínims de criança, agricultura biodinàmica, desgorjat a mà sense congelar, criança amb tap de suro... Els vins, no van fallar, van ser a l'alçada que s'esperava.

Els caves de la família Mata són vins sense concessions. Una filosofia no basada en el rendiment, sinó en el respecte per la terra, pel desenvolupament natural del cep dins el seu entorn. En respectar els processos vitals de tot l'ecosistema sense pretendre atacar sistemàticament els flagells quan apareixen. 

Hi ha ocasions, però, en que apareix una màgia difícil d'explicar i atrapa als presents. Aquests moments s'acostumen a donar, a vegades, amb gent que creu realment en allò que fa, en allò que diu i és capaç de transmetre-ho als altres. En aquest cas, va ser la senzillesa, l'autenticitat, la honradesa amb la que en Ton Mata va presentar el projecte i la filosofia Recaredo

En Ton sap explicar tot això amb la senzillesa i la humilitat amb la que només els grans savis saben fer, sense floritures, sense pretensions. Això ve crear la màgia de la que parlàvem. Els presents ens vam deixar seduir per la naturalitat amb la que ens explicava la seva manera de fer. Vam aprendre molt, va ser una tarda molt ben aprofitada. Ah! I vam tastar uns caves magnífics, extraordinaris.