diumenge, 29 de novembre del 2015

Tast de vins generosos

Avui diumenge hem estat al tast de vins dolços i rancis que la DO Montsant ha organitzat amb motiu de la fira de Sant Andreu al palau dels comptes d'Azara, seu del Consell Comarcal. Abans d'aquest acte, s'havia fet la ruta del vi ranci, on els participants han anat per algunes cases particulars a tastar el vi ranci de la casa, en un tast dirigit per la Sara Pérez, al que no hem pogut assistir.

Com que alguns participants s'havien apuntat als dos actes, s'ha esperat a que acabés la ruta. Finalment aquests han arribat, per cert entussiasmats, i el tast ha començat.
El tast de vins dolços ha estat presentat per l'Àngel Teixidò, enòleg de la Cooperativa de Capçanes. Per si algú encara no el coneix, només dir que l'Àngel és un veterà dels vins de Montsant, amb molts anys com a enòleg de la Cooperativa i una de les persones més respectades i amb més coneixement dels vins de la comarca.

Els vins que s'han provat són per aquest ordre:
Pansal del Calàs, del Celler de Capçanes
Ètim Ranci, de la Cooperativa Falset - Marçà
Dolç d'Englora, de la Baronia del Montsant
Castell de Siurana, del Celler de Cornudella i 
Cap de Ruc dolç, de Ronadelles.

Ha estat doncs, una presentació de dolços naturals, misteles i rancis que en conjunt han donat una bona mostra dels vins generosos que s'elaboren a la DO Montsant