dissabte, 28 de novembre del 2015

Visites técniques al Masroig

Si dijous els alumnes de primer de grau mig van anar a collir olives, ahir divendres, tant els de primer com els de segon, van anar de visita a veure la collita i procés de les olives. La primera visita es va revisar a una finca d'oliveres propietat de la família d'en Marc Tost, antic alumne de l'escola d'enologia.

L'objectiu de la visita era observar la recol·lecció d'oliva amb un vibrador amb paraigües. En Marc va explicar el funcionament del vibrador i després va fer una demostració in situ fent vibrar dues oliveres perquè poguéssim observar la forma en que fa caure les olives i l'eficàcia del sistema.

A l'hora estaven collint olives, d'oliveres amb el tronc i la capçada molt ample, oliveres que són difícils de collir amb vibrador i paraigües. Aquest fet va permetre observar i practicar la recol·lecció amb pintes pneumàtiques.

Posteriorment es van dirigir a la Cooperativa del Masroig per a fer una visita al molí d'oli. En el molí els esperava en Marc Llagostera, també un antic alumne de l'escola. Des d'aquest bloc li demanem disculpes al Marc per haver-lo fet aixecar tant aviat. La gent que ha fet la collita entendrà que, la duració de les jornades als molins d'oli durant la campanya, podran tenir algun adjectiu, però el de curtes, no. En Marc va explicar tots els processos des de l'entrada de l'oliva fins l'obtenció de l'oli filtrat i preparat per embotellar. 

També vam fer una visita la laboratori que en temps de campanya té com a funció principal donar els rendiments d'oli de cada partida que porten els olivicultors. Un cop acabada la visita van poder tastar diferents olis d'aquesta campanya i s'ha de dir que tots d'una molt alta qualitat sensorial.

Des de l'escola d'enologia volem agrair l'atenció i el tracte rebut i volem felicitar als nostres dos ex alumnes per la tasca que realitzen.