dimecres, 13 de gener de 2016

Emplenat

Segueix el curs amb normalitat. Algunes matèries són més pràctiques que altres. Una de les més pràctiques és Vinificació. Avui a part dels alumnes de segon de grau mitjà els ha tocat embotellar.

S'ha embotellat el cabernet-Sauvignon del 2013. Per fer-ho, s'ha homogeneïtzat a la tina 1, des d'on s'ha filtrat directament a l'emplenadora. La embotelladora del centre és una màquina manual de 4 canyes que treballa per buit.

Un cop s'ha omplert l'ampolla, es deixa una estona dreta abans de tapar-se, per tal que s'assequi el coll. En aquest punt, el procediment manual és superior a l'automàtic, ja que la majoria de màquines emplenadores - taponadores automàtiques no disposen de sistema de assecatge del coll.

Finalment les ampolles es col·loquen en la taponadora, en aquest cas semiautomàtica, que hi posa el tap. 

Les ampolles queden ja llestes per passar a un llarg repòs en el que el vi s'acabarà d'afinar.