dimecres, 20 de gener del 2016

L'oli d'oliva a Catalunya. Dossier Tècnic

Rural.cat ha publicat un altre dels seus magnífics dossiers. Aquest és el que fa el número 80. Totalment dedicat a l'oli d'oliva.
Sabies que l’oliverar català compta amb més de 50 varietats descrites? Si vols saber quines són, trobaràs més informació en aquest Dossier Tècnic que també ens explica com s’avalua la qualitat dels nostres olis i quines propietats saludables i organolèptiques tenen. A més, inclou un anàlisi sobre les oportunitats i reptes d’una activitat cada cop més popular: l’oleoturisme.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) edita aquest Dossier Tècnic dedicat a l’oli com una continuació del que es va fer ara fa 10 anys dedicat a l’olivera (DT núm. 7) i, més concretament a temes com la fertilització, el control de plagues, les malalties i males herbes, i els paràmetres de qualitat de l’oli.
Aquest Dossier Tècnic (DT núm. 80) vol donar a conèixer quin és l’estat e l’art de l’oli a Catalunya i posar de manifest tot el que han fet tots els agents implicats al llarg d’aquest anys amb l’únic objectiu d’obtenir uns olis excepcionals.
El dossier s'estructura en cinc articles:
El Laboratori Agroalimentari, el Panell de Tast i el Laboratori d’Olis. Eines al servei del sector.
Recuperació i conservació de varietats autòctones d’olivera.
Oli d’oliva, dieta mediterrània i malaltia cardiovascular.
Oleoturisme: oportunitats i reptes.
Les Denominacions d’origen protegides dels olis catalans.
A més de la presentació de l'anticf conseller, Jordi Ciuraneta i una entrevista final a Jeroni Castell
Val a dir que al nostre particular entendre el millor són les 14 completes fitxes de les catorze principals vaietats del nostre país.
Descàrrega