diumenge, 3 de gener del 2016

Visita a la Cartoixa d'Escaladei

Quan en l'entrada de la visita a La Conreria d'Scala Dei deiem que us explicaríem la visita a la cartoixa "un altra dia", no esperàvem ser tant profètics. Els nadals s'ens van tirar al damunt i acte seguit vam sortir de viatge. El que no podíem preveure és que fins avui no tindríem connexió.

Tal com us explicàvem, sense temps per esmorzar, al sortir de La Conreria ens vam dirigir directament a La Cartoixa, on ens estaven esperant. La visita, com és costum, va començar amb el vídeo introductori. 

Tot seguit, acompanyats del nostre guia, vam poder visitar les parts restaurades del monestir; la sala capitular dels germans, el claustre petit i el menjador, que els pares cartoixans només feien servir pels dinars dels diumenges i d'alguna festa senyalada, ja que la resta dels àpats els feien en la solitud de la seva cel·la.

Després d'això, vam dirigir-nos fins el fons del monestir, on hi ha la cel·la reconstruida d'un pare cartoixà. Allí, els alumnes van poder comentar si els agradaria fer vida de monjo, crec que tots van ser de la opinió que no serien capaços de fer una vida en silenci i sense mòbil.