dissabte, 12 de març del 2016

La lliçó de'n Toni Bru

Dimarts passat, com ja comença a ser tradició, els alumnes que estudien comercialització, segon de grau mig i segon de grau superior, ens vam desplaçar al celler de l'Àspic per rebre la lliçó del mestre; en Toni Bru.
Per si algú no el coneix, direm que en Toni Bru ha estat durant 9 anys president dels summillers de les comarques de Tarragona i ha guanyat el premi Cartavi en la seva màxima categoria, com a millor carta de vins de la província.
El motiu de la visita és que en Toni ens expliqui amb quins criteris confecciona la seva carta, que el fa decidir a posar o treure un vi, el paper dels venedors...

Com sempre, la xerrada va molt més lluny d'això i els alumnes es van animant a fer preguntes, cosa que caba fent la sessió intensa i profitosa. 
Finalment, com també és tradició, en Toni ens va convidar a un tast d'un vi poc corrent. Aquest any, però, es va trencar la tradició i en lloc de portar-nos el vi tapat per a que els alumnes endevinessin la varietat, el va portar sense embolicar. El motiu, és que aquest any la varietat a provar era la Manzoni blanca i va pensar que no l'endevinaria ningú. Després se'n va arrepentir quan se'n va enterar que els alumnes de grau superior l'han tastada aquest any.

Donem les gràcies a en Toni, per la seva generositat, per la seva disponibilitat i per compartir amb els alumnes el seu gran saber. Ha estat una altra esplèndida jornada.

1 comentari:

Cuina Cinc ha dit...

Que bé poder compartir i escoltar una bona estona en Toni.
Un gran xef i una persona sabia.
El seu restaurant,El Celler de l'Àspic
tot un referent!