dissabte, 23 de febrer del 2013

Poda Simonit&Sirch

El passat divendres, malgrat el fred intens, els alumnes de primer curs de CFGS de vitivinicultura, van acompanyar el professor Ferran Piferrer per tal de podar uns ceps que s'havien deixat a propòsit sense podar. 
El motiu? Practicar amb aquests ceps el mètode de Poda Simonit&Sirch


El principal objectiu del mètode de poda Simonit&Sirch es allargar al màxim en el temps la vida productiva dels ceps emparrats.
Per aconseguir aquest objectiu, s’intenta evitar fer un gran nombre de talls (ferides) sobre una mateixa zona, fet que podria dificultar el pas de sàvia cap els nous brots.
Per evitar realitzar ferides en una mateixa zona, recomanen fer exclusivament talls en sarment o brocades respectant sempre la corona (zona basal on es troben gemmes adormides), evitant els talls en fusta de més de dos anys.
La realització exclusiva d’aquests talls no permet rebaixar els caps i comporta un cert increment en la llargada de fusta vella. Obtenint finalment en cada cap de l’emparrat una estructura molt semblant a l’extrem dels braços del ceps podats en vas. 
Resultat que ens recomanen, al tenir el ceps formats en vas una vida productiva més llarga que els ceps formats en emparrat i podats de forma clàssica.