dimecres, 24 d’abril del 2013

Alumnes de l'Escola en el tast de finques i viles

Alumnes de l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana participen en la organització de la 16a edició del tast de finques i viles del la DOQ Priorat
Cuatre alumnes de l'escola d'enologia del INS Priorat han pogut participar en l'organització del tast de finques i viles que cada any organitza la DOQ Priorat amb l'intenció de fer un treball estadístic sobre les diferents característiques dels seus vins depenen de la subzona de procedència del raïm.
Sota la direcció del professor de la URV Joan Miquel Canals els alumnes han pogut constatar la complexitat a l'hora de confeccionar diferents sèries de vins per a cada tastador i evitar el condicionant "vi precedent" a l'hora d'avaluar cada vi. Val a dir que els nostres alumnes, un cop acabada la feina, han tingut el privilegi de tastar tots els vins.
Al tast hi han participat una quarantena d'elaboradors de la comarca juntament amb tècnics de l'INCAVI, de ViTec i de la pròpia DOQ Priorat. Cal destacar la presència del blocaire Joan Gómez i de la periodista especialitzada de la Vanguardia Sara Sans entre el panell de tast.
La novetat d'aquesta edició ha estat l'inici en l'experimentació dels vins blancs de les diferents viles, que malgrat només tenen un pes d'un 5% de la producció total, la seva acceptació en la crítica internacional fan d'aquests vins una bona inversió de futur.
Malgrat que la verema 2011 va ser molt complicada degut a la sequera, els enòlegs han acabat les jornades amb la satisfacció generalitzada d'haver fet una bona feina tan en la producció de raïm com en l'elaboració dels vins 2011.
Les fitxes de tast emplenades pels tastadors del panell seran tractades estadísticament a ViTec, i amb posterioritat interpretades a la URV. Els resultats els exposaran a la DOQ i es passaran a cada celler participant dient on es troba el seu vi en relació a la mitjana.