divendres, 13 de desembre del 2013

Celler de l'Àspic de Falset i Piró de Gratallops guanyadors del Cartaví 2013


Una vegada més els restaurants del Priorat han destacat per la seva carta de vins dins les comarques de Tarragona. És de destacar, que El celler de l'Àspic repeteix en aquest preuat premi. Aquest premi en concret ens satisfà molt especialment,  ja que el seu responsable, en Toni Bru, sempre s'ha bolcat amb l'Escola quan se li ha proposat. Com es concep una carta de vins?
Podeu baixar-vos la magnífica carta de vins del Celler de l'Àspic
La web de Jaume Balaguer "Els vins del Bonviure" (restaurant Piró), fa temps que és recomanada al nostre blog.
Els Premis Cartaví s’han celebrat aquest any al Palau Reial de Pedralbes, amb l’objectiu de “fomentar la presència dels nostres vins a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes. Es pretén animar a tothom, consumidors, restauradors i sumillers, a potenciar el vi de la nostra terra als restaurants de Catalunya i, en conseqüència, a avivar el consum intel·ligent de vi català”. Aquest any han estat guardonats 14 restaurants de Catalunya.

D’entre totes les propostes presentades en línia, les cartes de vins dels restaurants amb més vots han estat valorades per un jurat professional que ha escollit els guanyadors dels Premis Cartaví 2013. En total, 14 restaurants. El nombre de restaurants catalans proposats als Premis Cartaví 2013 ha estat molt superior al de l’edició anterior. 

A finals del mes d’octubre es va tancar el període de votacions amb prop de 700 restaurants proposats, xifra que dobla les propostes presentades el 2012. 
Imatge de @carmegasullTambé s’ha incrementat notablement el nombre de vots, és a dir, de persones que han accedit al web de Cartaví i han proposat un restaurant. Cartaví està organitzat per l’Associació Vinícola Catalana amb el suport de l’Incavi i la col·laboració de l’Associació Catalana de Sumillers i Fivin, així com de les onze denominacions d’origen catalanes.
El premi especial Cartaví 2013 ha recaigut en el periodista Ramon Francàs, “per la seva important trajectòria periodística, on destaquen els seus articles i reportatges sobre els vins i els cellers de la nostra terra”.

Llista de restaurants premiats
Categoria C: preu mitjà cobert fins a 15 euros
Categoria B: preu de 15 a 35 euros
Categoria A: preu de més de 35 euros
1. Tarragona província – categoria A: Celler de l’Àspic (Falset)
2. Tarragona província – categoria B: Piró (Gratallops)
3. Tarragona província – categoria C: El Cobert (Montbrió del Camp)
4. Barcelona Ciutat – categoria A: Roca Moo
5. Barcelona Ciutat – categoria B: La Taverna del Clínic
6. Barcelona Ciutat – categoria C: Tapas 24
7. Barcelona província – categoria A: Casa Nostra (Corbera de Llobregat)
8. Barcelona província – categoria B: La Terrassa del Museu (Terrassa)
9. Barcelona província – categoria C: La Taverna del Vinseum (Vilafranca del Penedès)
10. Girona província – categoria A: Casamar (Llafranc)
11. Girona província – categoria B: Mas Romeu (Lloret de Mar)
12. Girona província – categoria C: Maca Beu (Palamós)
13. Lleida província – categoria A: Lo Ponts (Ponts)
14. Lleida província – categoria B: Els Fogons de la Carme (Garrigues)
15. Lleida província – categoria C: Premi desert

1 comentari:

Lo Jaume ha dit...

Hola,
Moltes gràcies per l'apunt al vostre blog. Crec que des de la comarca s'està fent un gran treball. Fixeu-vos que a part dels dos guanyadors, ( Celler de l'Aspic i Restaurat Piró), van ser finalistes el Restaurant ELs Tallers de Siurana, l'Hostal Sport de Falset i Els Cups de Poboleda. Per altra banda, des de la inaguració del Restaurant Piró, fa 25 anys, que la nostra carta és exclusivament de vins catalans, és exclusivament de vins catalans.
Una abraçada!!!
Lo Jaume