diumenge, 22 de desembre del 2013

Visita a Clos de l'Obac

Aquest divendres, última classe de l'any, després de repartir els butlletins de notes, professors i alumnes hem anat a visitar uns dels cellers llegendaris del Priorat: Clos de l'Obac (Costers del Siurana).
Allí ens ha rebut el seu responsable, en Joan Jarque, que ens ha fet una detinguda visita a les instal·lacions de la bodega. Hem visitat el celler pas a pas seguint el procés d'elaboració del vi; la sala de recepció, les tines de fermentació, la sala d'homogeneïtzació, la sala de botes i la sala d'embotellat i  en cadascuna d'elles en Joan ens explicava les peculiaritats de l'elaboració de la casa. 

En acabar, hem passat a una sala noble on hem fet un tast. Primer hem tastat l'Usatges blanc, un vi llarg i persistent, que tastat a cegues, es a dir amb els ulls tapats o en copa negra, a més d'un el faria dubtar si està bevent un vi negre o un vi blanc. Després hem tastat un vi dels grans, el Miserere 2009, tànnic, potent, elegant... un gran vi.

A Clos de l'Obac, sovint s'hi fan exposicions. En realitat, la bodega en si mateixa és una gran exposició. A part d'una pulcritud exquisida, les parets de moltes sales i llocs de pas són decorades amb magnífiques fotografies, pintures, ceràmiques i mobles vells. Les botes de criança són totes decorades amb ceràmiques.
Fotografia: Clos de l'Obac
Agraïm a Clos de l'Obac i molt especialment a en Joan Jarque, l'atenció que ens ha prestat durant tota la visita.