dimarts, 10 de desembre del 2013

Visita al Viver de Celleristes


Convidats pel Consell Comarcal del Priorat i per Conca Activa, avui professors i alumnes de l'Escola hem anat a visitar el Viver de Celleristes ubicat a la seu de l’antiga Societat Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca fundada l’any 1894 i que té l’honor de ser la primera que es va constituir a Catalunya i a l’Estat Espanyol.

Allí hem pogut conèixer amb detall el funcionament d'aquesta interessant iniciativa.
El Viver està destinat a persones emprenedores que vulguin desenvolupar un projecte empresarial d’una manera singular i minimitzant riscos. Les instal·lacions compten amb tota la maquinària i espais necessaris per iniciar l’activitat empresarial enològica pròpia. 

La construcció d’un celler implica una despesa elevada i el projecte del Viver facilita la consolidació de la idea empresarial per crear noves empreses elaboradores de vins de qualitat.

Cadascun dels celleristes rep l’assessorament sobre compliments burocràtics per iniciar l’activitat empresarial, desenvolupar-la i finalment, consolidar-la amb un projecte propi. A canvi de tot això, el cellerista paga un modest lloguer.
A l'acabar la visita al celler, hem pogut tastar un vi negre fet amb la varietat autòctona per excel·lència de la Conca; la trepat.
De tornada cap a casa, ens hem arribat a Poblet, per visitar Vinum Conca, la botiga exposició de vins de La Conca, on hem pogut tastar i comprar alguns dels vins més representatius de la comarca.
Només ens queda agrair a les entitats que ens han convidat, així com als responsables del viver que ens han atès, la seva amabilitat i dedicació.