divendres, 17 de gener del 2014

La Cambra de Reus convoca un concurs de vins genèrics

La iniciativa, que arrenca aquest 2014 amb la DO Montsant, es realitzarà anualment de manera esglaonada amb totes i cadascuna de les denominacions d’origen (pròpies i compartides) de l’àmbit de la Cambra.
En la línia de promoció del sector vinícola de casa nostra, la Cambra es proposa disposar d’un assortiment de vins de les diverses Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la corporació per poder atendre els seus compromisos institucionals i promocionals. En una primera fase el concurs servirà per escollir el vi genèric de la DO Montsant, concretament un vi negre, que ha de ser un exemple de la qualitat dels vins que s’elaboren en aquesta denominació d’origen. 

El president de la Cambra ha volgut subratllar que la proposta servirà per “confirmar la nostra voluntat de projectar el sector vinícola com un dels puntals de la promoció econòmica del territori. Aquesta ha estat una línia estratègica de la nostra gestió que volem potenciar... La feina que hem realitzat durant els últims anys ja servit per posicionar més i millor els vins de casa en tots els àmbits”.
La Cambra també voldrà donar un relleu especial al vi seleccionat durant l’edició 2014 de la REUS VIU EL VI que es realitzarà el proper mes de juny a la capital del Baix Camp i que constituirà, per tant, un dels elements de promoció del certamen.
Durant aquesta setmana la Cambra ha fet arribar, amb la complicitat del Consell Regulador, les bases als cellers de la DO Montsant.  Unes bases que també es poden consultar a la web de la corporació www.cambrareus.org .  La recepció de les candidatures es realitzarà a la seu del Consell fins el proper 31 de gener.
•Es considerarà guanyador del Concurs el vi que obtingui la millor puntuació, resultat de les puntuacions en tast a cegues de cada un dels membres del Panell de Tast.
•La Cambra de Comerç de Reus es compromet a adquirir un mínim 300 ampolles de vi negre. 
•El nom del vi guanyador es donarà a conèixer públicament per mitjà de diferents canals de difusió. Al marge d’aquesta comunicació, hi haurà un operatiu especial per donar a conèixer el vi guanyador durant la propera edició de la REUS VIU EL VI que es realitzarà durant el mes de juny de 2014.
•No hi ha limitació de referències de vins per cellers per presentar al concurs.
•Per cada referència de vi presentada al concurs, el celler haurà d’aportar dues ampolles.
•Per cada referència de vi presentada al concurs, el celler haurà d'enviar al correu electrònic de la Cambra de Comerç (comunicacio@cambrareus.org) la fitxa descriptiva degudament emplenada.
•La recollida de mostres es farà a la seu de la DO Montsant la setmana del 27 al 31 de gener de 2014. L’horari de recollida serà de 9 a 14h.

Els vins presentats al concurs han de complir els següents requisits:
•Vi negre
•Anyades: 2012 i 2013.
•La suma dels percentatges de garnatxa i carinyena ha de ser igual o superior al 70% del cupatge del vi.
•El vi ha d’estar al mercat o a punt de la seva comercialització.
•El preu de venda del vi a la Cambra de Comerç de Reus serà d’un màxim de 5€ (preu sense IVA). 
•L’etiqueta del vi l’aporta la Cambra de Comerç de Reus i n’assumeix el cost.
•El tast del Concurs tindrà lloca a les instal·lacions de VITEC el dilluns 3 de febrer.
•La Cambra de Comerç de Reus comunicarà el nom del vi i celler guanyador durant la setmana posterior a la deliberació del jurat.