dijous, 13 de març del 2014

La carta de vins

Per segon any consecutiu, alumnes de l'Escola han tingut el privilegi d'escoltar com es concep una carta de vins per part de guanyador, per dues vegades, del premi Cartavi, el cuiner i sommelier Toni Bru.

Aquest any, els que han visitat El Celler de L'Àspic han estat els alumnes de segon curs de grau superior.
Amb el seu estil directe i natural, en Toni ens ha anat explicant, amb quins criteris tria el vi de la seva carta, el perquè i com de la seva política de posar els vins de la carta a preu de botiga i cobrar just un servei de taula pel vi.

També ens ha explicat que les seves vacances solen ser visites a zones vinícoles, ja que segons ens ha explicat, li costa molt posar un vi a la seva carta si no ha conegut la bodega i la finca on es cria el raïm i s'elabora el vi i si no ha conversat amb el cellerer. "No puc vendre un vi si no sé que hi ha al darrera, ni si el vi no em parla del lloc on es fa". 
Els alumnes han estat molt participatius i les preguntes nombroses. Així, la sessió  s'ha allargat força. Al final, doncs hi ha hagut un tast de vi, aquest any, un sauvignon blanc.
Com que la conversa s'allargava, al final va caure una ampolla de la varietat teroldego, de la zona de Trentino.
Una jornada interessant, instructiva i molt agradable. Gràcies Toni.