diumenge, 13 d’abril del 2014

Jornada a Escala Dei

Com és tradicional, els últims dies abans de setmana santa, a l'Institut es celebren les jornades culturals. Aquests dies, també tradicionalment, aprofitem a l'Escola per fer sortides. 

Dimecres vam anar a visitar la Cartoixa d'Escala Dei i el Celler Scala Dei.
Com que aquest any som molts, vam dividir el grup en dos, així, la meitat començava fent la visita a la cartoixa i després anava al celler. L'altra meitat va fer just a l'inrevés.

Si seguim la ruta del primer grup, en la visita a la cartoixa, vam tenir la grata sorpresa de veure nous espais que s'han obert al públic després de la seva restauració, com són el capítol dels llecs, el capítol dels germans, el menjador i el pati que els uneix. 

Durant la visita, Gina, la nostra guia, ens explicava les estances i la feina de restauració que s'hi havia fet, així com la forma de vida en clausura i silenci dels monjos cartoixans. Forma de vida, que va ser com un petit xoc per molts dels alumnes, que mai n'havien sentit parlar.

Després d'esmorçar al poble, vam anar a conèixer el Celler Scala Dei. En aquest cas el nostre guia va ser l'enòleg del celler i ex-alumne de l'Escola, en Jaume Pujol, qui ens va parlar llargament de les proves que realitzen de fermentació i envelliment en fusta, ciment i argila, alguna de les quals vam poder provar directament de les mateixes tines. 

Una visita altament instructiva, on una vegada més, vam compartir l'entusiasme de tants enòlegs i elaboradors que treballen al Priorat.