dilluns, 21 d’abril del 2014

Visita a Rosita i Yzaguirre

Per rematar la setmana cultural, el divendres es va anar a visitar la fábrica "artesanal" de cervesa Rosita, les instal·lacions de la qual són a Alcover (Alt Camp) i posteriorment, es va anar al celler Sort del Castell, situat al Morell (Tarragonès) on s'hi elabora el famós vermut Yzaguirre.

Quan l'autocar va arribar a la fàbrica de Rosita, els alumnes i professors de les comarques del Camp ja els estaven esperant, així doncs, ràpidament va començar la visita. 

Després d'una breu introducció amb la història de la marca, els alumnes van poder seguir les explicacions sobre el procés d'el·laboració de la cervesa, que en aquest cas, obté el gas per segona fermentació en ampolla (cas semblant al del cava). Van haver moltes preguntes per part d'alumnes i professors, la gran majoria de les quals van ser contestades, però no totes, en aquest camp, els secrets professionals són molt ben guardats. Finalment, vam tenir l'oportunitat de tastar algunes cerveses de la casa.

Després de la visita a l'empresa d'Alcover, vam tenir temps de fer un esmorzar ràpid al Morell, per arribar a temps a la segona cita; Yzaguirre. Tot i que en el sector dels vermuts el secretisme és tan llegendari o més que en el de la cervesa, aquí la visita va ser al detall i tret de la proporció de les diferents herbes que hi intervenen, les explicacions van ser molt detallades, incloent-hi el sancta sanctorum de la factoria, la sala de les maceracions, on s'extreuen els elements aromàtics de les herbes famoses.

També ens van explicar els altres productes que elaboren a l'empresa, vi de missa, vins dolços, vi tipus Oporto, vi ranci i... sangria.

Acabada la visita, vam poder provar tots els productes de la casa, tret de la sangria, precisament, tot acompanyat d'un generós pica pica.

No volem acabar sense agrair a tots els amfitrions que hem tingut durant la setmana, les innopmbrables atencions que han tingut amb el nostre colectiu. A tots ells, moltes gràcies.